• De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!
  • De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!

Vitakruid vitamine B3 500 mg

Adviesprijs€ 16,90
-11%
€ 15,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Vitamine B3 Niacinamide 500 mg


Hoge biologische beschikbaarheid


  • Hoge dosering B3 als zuivere niacinamide
  • Vitamine B3 bevordert de energiestofwisseling
  • Vitamine B3 draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid


Niacinamide, ook bekend als nicotinamide, kennen we als de biologisch actieve vorm van vitamine B3. Ons lichaam maakt de wateroplosbare organische verbinding in beperkte mate aan uit het essentiële aminozuur tryptofaan. De omzetting van tryptofaan tot de actieve B3 vorm niacinamide verloopt echter zeer inefficiënt. Hierdoor blijft er slechts 1 mg niacinamide behouden bij een inname van 60 mg tryptofaan. Een verwaarloosbare hoeveelheid, waardoor suppletie van B3 in veel gevallen uitkomst kan bieden!


Flushvrije variant van vitamine B3

Vitamine B3 bestaat in twee vormen: geoxideerd niacine (nicotinezuur) en de amidevorm niacinamide (nicotinamide). Niacine associëren we met het veroorzaken van een niacine flush. Dit komt omdat een overschot aan nicotinezuur, zoals we de geoxideerde niacine variant van b3 noemen ook wel noemen, een bloedvatverwijding kan veroorzaken. Hierdoor ondervind je symptomen vergelijkbaar met die van een opvlieger, waarbij de huid warm en rood kan worden en je een prikkelend of jeukend gevoel ervaart.Activeert de natuurlijke energie in ons lichaam*

Vitamine B3 is een wateroplosbare vitamine, wat betekent dat ons lichaam niet in staat is de B-vitamine op te slaan. B3 is belangrijk voor het energiemetabolisme en draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid.* Daarom moeten we er extra op toezien dat we elke dag opnieuw voldoende van de voedingsstof uit ons dieet halen. Voor het merendeel van de mensen lukt het lang niet altijd om in de B3 behoefte te voorzien. Bovendien zorgen bodemverarming en voedingsbewerking voor een sterk verminderde inname van de broodnodige vitaminen en mineralen.

Draagt bij aan normaal psychologisch functioneren & werking zenuwstelsel*

Om toch een adequate inname te waarborgen biedt suppletie een goed alternatief. B3 zorgt namelijk voor een normaal energieleverend metabolisme en geestelijke veerkracht*. Daarnaast draagt niacinamide bij aan het herstellend vermogen van de huid, ons normaal psychologisch functioneren, het behoud van de functie van de slijmvliezen en de werking van het zenuwstelsel*.


* Goedgekeurde claim


Dosering:


1 Capsule per dag.


Vitamine B3 (niacinamide)500 mg 3125%


Ingrediënten : Vitamine B3 (Niacinamide), HPMC (capsule), aardappelzetmeel (vulstof), silicium dioxide (anti-klontermiddel).

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.