• De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!
  • De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!

VITAKRUID vitamine A

Adviesprijs€ 14,90
-6%
€ 14,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Vitamine A is een in vetoplosbare vitamine die je voornamelijk vindt in dierlijke producten zoals (orgaan)vlees, vis en zuivelproducten. Vitamine A noemt men ook wel retinol, wat een afgeleide is van retina (netvlies). We koppelen deze vitamine daarom logischerwijs aan ons zicht en dat is niet gek, vitamine A ondersteunt namelijk de conditie van het oog.*

Helpt om scherp te blijven zien (in het donker)*

Ons netvlies bevat staafjes en kegeltjes die licht omzetten naar beelden. De kegeltjes zorgen voor kleur overdag en de staafjes voor grijstinten in de avond en nacht. In de staafjescellen zit een rood pigment genaamd rodopsine. Vitamine A speelt een rol bij de aanmaak van dit pigment en helpt dus om scherp te blijven zien (in het donker).* Daarnaast houdt het de normale vochtbalans van de ogen in stand.*

Vitamine A voedt de huid (van binnenuit)*

De huid is een groot orgaan waar meerdere vitamines en mineralen invloed op hebben. Zo voedt vitamine A de huid van binnenuit.* Deze vitamine speelt een rol in het cel specialisatieproces.* De huid vernieuwt zich namelijk ongeveer één keer per maand. Op die manier helpt vitamine A de huid gezond te houden.* En ook niet geheel onbelangrijk; vitamine A is goed voor de slijmvliezen.* De vitamine helpt namelijk voor het behoud van normale structuur en functie van de slijmvliezen.*


De omgezette vorm van bètacaroteen

De voorloperstof van vitamine A is bètacaroteen. Dit vind je voornamelijk in groene bladgroenten (spinazie, sla, andijvie en broccoli), koolsoorten en groente en fruit met oranje en gele kleuren. Wanneer je deze producten consumeert, vinden er allerlei omzettingsprocessen plaats voordat bètacaroteen de actieve vorm retinol is die het lichaam kan gebruiken. Ter illustratie; van de bètacaroteen die je consumeert blijft na alle omzettingsprocessen uiteindelijk maar 9-22 procent over als actieve vorm van vitamine A.


Retinol acetaat de best opneembare vorm

Vitamine A kennen we in meerdere vormen. Een van de werkzame stoffen is retinol acetaat. Dit is een hoogwaardige, stabiele en natuurlijke vorm van vitamine A die we ook in grote hoeveelheden vinden in de buitenste laag van onze huid.1 Voor voedingssupplementen maken we ook regelmatig gebruik van de stof retinol palmitaat. Het verschil tussen deze twee is dat retinol acetaat een hogere activiteit per milligram heeft.

Retinol acetaat heeft de hoogste activiteit

Retinol is de meest voorkomende vorm van vitamine A, maar niet de eindvorm die het lichaam gebruikt. Via een omzettingsproces wordt retinol uiteindelijk omgezet naar de werkzame stof retinoïnezuur.1 Men drukt vitamine A doorgaans uit in International Units (IE). Voor vitamine A geldt dat 1 mcg ongeveer 3.33 IE retinol is.


Plantaardig dieet vereist extra vitamine A

Voor vegetariërs en veganisten is het extra van belang om de vitamine A waarden in de gaten te houden. En steeds meer mensen eten minder vlees of hebben een eetpatroon wat dierenproducten mijdt. Het kan dan lastig zijn om toereikende vitamine A niveaus te behalen. Mocht je een eetpatroon aanhangen waarin weinig dierlijke voeding zit verwerkt, kan suppletie uitkomst bieden.Dosering:

Neem 1 capsule per dag bij de maaltijd. Houd u aan de aanbevolen dosering.


Ingrediënten: Aardappelzetmeel (vulstof), HPMC (capsule), Vitamine A (retinol acetaat), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), zonnebloemolie (oleum helianthus annuus).


Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.


Samenstelling per dosering (1 vegan capsule) RI*

Vitamine A (retinol acetaat)1200 mcg150%*


Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld