• De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!
  • De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!

Vitakruid L-Tyrosine

Adviesprijs€ 16,90
-17%
€ 13,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

L-Tyrosine 500 mg


De vrije vorm van l-tyrosine verkregen uit fermentatie

  • Een semi essentieel aminozuur
  • L-tyrosine is de natuurlijke (linksdraaiende) vorm
  • De vrije vorm l-tyrosine boven acetyl-l-tyrosinen de regel vormt ons lichaam het niet-essentiële aminozuur tyrosine uit fenylalanine, maar bij dit omzettingsproces kan een hoop fout gaan. Bovendien kan door factoren als een operatie, dieet, snelle groei of zware sportbeoefening een niet-essentieel aminozuur essentieel worden. De snelheid waarmee ons lichaam het aminozuur opneemt schiet dan tekort om in onze behoefte te voorzien. Daarom beschouwen we tyrosine vaak als semi-essentieel. Om er voor te zorgen dat het lichaam in dergelijke omstandigheden wel genoeg tyrosine tot zijn beschikking heeft, biedt suppletie met L-Tyrosine 500 een waardevolle uitkomst.


Hoogst biologisch beschikbare vorm van l-tyrosine

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken we voor L-Tyrosine 500 uitsluitend de l-structuurvorm van tyrosine. Vanuit biochemisch perspectief kent het multifunctionele aminozuur twee vormen, de l-structuurvorm en de d-structuurvorm. Het lichaam herkent alleen de l-structuurvorm (linksdraaiende vorm) als natuurlijk. De gespiegelde vorm, de d-vorm, komt in levend materiaal niet voor en wordt daarom aangeduid als synthetisch. De l-structuurvorm biedt zowel de garantie dat de l-tyrosine van Vitakruid honderd procent natuurlijk is, als ook over de hoogst biologische beschikbaarheid beschikt.


De vrije vorm l-tyrosine boven acetyl-l-tyrosine

Voor voedingssupplementen maken we een onderscheid tussen tyrosine als vrij aminozuur, l-tyrosine, en zijn wateroplosbare vorm, n-actetyl l-tyrosine (NAT). Door de toevoeging van een acetyl-groep lost deze beter op in water dan zijn tegenhanger. De conversie naar tyrosine in het lichaam duurt bij de acetyl vorm echter vele malen langer dan bij de l-vorm van het aminozuur. Het lichaam moet namelijk eerst de acetylgroep verwijderen om de tyrosine op te kunnen nemen. Bij dit proces gaat een groot deel tyrosine verloren. Zodoende is er een veel hogere dosering NAT nodig om hetzelfde effect te realiseren als bij suppletie met het gereduceerde l-tyrosine. Daarom verkiezen we de vrije l-vorm van het aminozuur boven zijn pendant. Het lichaam profiteert hierdoor optimaal van een snelle en efficiënte opname!Ingrediënten :

L-Tyrosine (gefermenteerd), HPMC (capsule), siliciumdioxide (vulmiddel), stearinezuur (anti-klontermiddel).

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.


Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt ontraden vanwege het ontbreken van onvoldoende onderzoek.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.


Dosering:


2 capsules per dag, 's morgens op nuchtere maag, 's middags 1 uur voor of na maaltijd