• De beste supplementen voor de scherpste prijs!
 • Gratis verzonden vanaf €65,-
 • Vraag voor individueel advies!
 • De beste supplementen voor de scherpste prijs!
 • Gratis verzonden vanaf €65,-
 • Vraag voor individueel advies!

VITAKRUID Glycodin

Adviesprijs€ 26,90
-15%
€ 22,75
(90 capsule(s) = € 22,75)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Zorgt mede voor een natuurlijke bloedsuikerspiegel*

Glucose, of bloedsuiker, is de natuurlijke benzine van ons lichaam. We verkrijgen de brandstof door de afbraak van koolhydraten uit voeding, waarna ons lichaam de verworven energie naar de behoevende plaats vervoert. Het niveau van glucose in ons bloed noemen we de bloedsuikerspiegel. Gedurende de dag probeert ons systeem continu een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden.

Royale hoeveelheden chroom, biotine en alfa-liponzuur

Een verstoorde glucosebalans heeft namelijk talloze negatieve gezondheidseffecten. De complexformule Glycodin® voorziet per capsule in een royale hoeveelheid van 200 mcg chroom picolinaat (III), 700 mcg van de energieleverancier biotine (b8) en 75 mcg van het endogene vetzuur alfa-liponzuur. Een uitgebalanceerde formule speciaal gericht op het behoud van een natuurlijke bloedsuikerspiegel.*


Best opneembare vorm chroom picolinaat (III)

Chroom, ook bekend als chromium, hebben we nodig voor behoud van een normale bloedsuikerspiegel.* Chroom picolinaat (III) is de biologisch beschikbare en organisch gebonden vorm van chroom. In vergelijking met bijvoorbeeld chroom chloride, waarvan ons lichaam hooguit 0,4 procent opneemt, absorberen we tot maar liefst 5,2 procent van de picolaat (III) molecuulverbinding.

Chroom picolinaat 13 keer beter opneembaar

Ter vergelijking, bij een dosering van 200 mcg behoudt ons lichaam slechts 0,8 mg elementair chromium van de chloride verbinding. Bij eenzelfde dosering chroom picolinaat (III) neemt ons lichaam maar liefst 10,4 mg elementair chromium op. Dit lijkt misschien een klein verschil, maar dit betekent een wel dertien keer betere opneembaarheid!


Biotine bevordert energiestofwisseling*

Biotine (vitamine B8) kennen we voornamelijk van zijn ondersteunende rol voor de gezondheid van huid, haren en nagels.* In deze formule is de belangrijke B-vitamine echter opgenomen vanwege zijn vermogen om energie vrij te maken uit onze voeding.* Deze voedingsstof ondersteunt daarmee het energieniveau in het lichaam.*

Chroom en biotine versterken elkaar

De befaamde harenvitamine werkt hiervoor nauw samen met bloedsuikerstabilisator chroom picolinaat (III). Verschillende onderzoeken onderschrijven het effect van dit specifieke duo om het glucosegehalte in het bloed te stabiliseren, doordat ze de afbraak van koolhydraten, vetten en eiwitten in het lichaam verbeteren.* Dit maakt biotine een mooie toevoeging in onze Glycodin® formule!

Met l-taurine (magnesiumtauraat)

De aminozuurachtige stof l-taurine komt van nature voor in de weefsels van mensen en dieren waar het betrokken is bij verschillende processen. In Glycodin® is het aanwezig als magnesiumtauraat, een combinatie van magensium en taurine. Deze synergisten hebben namelijk een nauw verwante samenwerkingsband.


Versterkte werking door lichaamseigen alfa-liponzuur

Het zwavelhoudende vetzuur alfa-liponzuur is een stof die ons lichaam in geringe mate aanmaakt. Alfa-liponzuur komt daarentegen wel voor in de kern van nagenoeg al onze lichaamscellen; het is namelijk zowel water als vet oplosbaar. De wateroplosbare eigenschappen zorgen ervoor dat alfa-liponzuur zich moeiteloos door het bloed en andere lichaamsvloeistoffen kan bewegen, terwijl de vetoplosbaarheid ervoor zorgt dat het vetzuur ook andere cellen bereikt.* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Chroom zorgt mede voor (het behoud van) een normale/natuurlijke bloedsuikerspiegel
 • Chroom draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten
 • Biotine draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten
 • Biotine activeert de natuurlijke energie in het lichaam
 • Biotine draagt bij aan het behoud van normaal haar en helpt bij het gezond houden van de huid
 • Biotine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij de redenatie / het beredeneervermogen en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • Biotine is voor het behoud van de normale structuur en functie van de slijmvliezen


Ingrediënten & dosering

Neem 1 tot 3 capsules per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingrediënten: Magnesiumtauraat, hypromellose (capsule), Alfa-liponzuur, dicalcium fosfaat (vulstof), Biotine (vitamine B8), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), Chroom (picolinaat).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.