• De beste supplementen voor de scherpste prijs!
 • Gratis verzonden vanaf €65,-
 • Vraag voor individueel advies!
 • De beste supplementen voor de scherpste prijs!
 • Gratis verzonden vanaf €65,-
 • Vraag voor individueel advies!

VITAKRUID Glutazyme

vanaf € 29,50

incl. btw, excl. levering
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Glutazyme®

Beschrijving

Hoogstaand enzymprofiel

Wij hebben een uitgebalanceerd team van verschillende enzymen in Glutazyme® opgenomen, een overzicht:

 • Chymotrypsine is een serine endopeptidase (enzym) geproduceerd door de acinaire cellen in de alvleesklier.1 Acinaire cellen produceren spijsverteringsenzymen.
 • Papaïne is een proteolytisch enzym onttrokken aan het blad en het rauwe fruit van de papajaplant. Proteolytische enzymen helpen bij het opbreken van aminozuren in kleinere eiwitstructuren.
 • Hemicellulase is voornamelijk te vinden in paddenstoelen. Hemicellulase is nodig voor het afbreken van fruit, groente en vele soorten granen.
 • Pancreatine is een mix van de verteringsenzymen amylase, lipase en protease, die van nature geproduceerd worden in de alvleesklier.
 • Trypsine is een serineprotease aanwezig in het spijsverteringsstelsel van veel gewervelde dieren.2,3
 • Bromelaïne heeft een ondersteunende enzymatische werking.

L-Glutamine, een waardevol aminozuur

L-glutamine is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het menselijk lichaam in staat is dit aminozuur zelfstandig aan te maken. Het kan echter voorkomen dat de glutaminesynthese niet toereikend genoeg is om het lichaam in haar behoefte te voorzien. Daardoor wordt glutamine ook wel aangeduid als een semi-essentieel aminozuur.

Binnen deze spijsverteringsformule zorgt l-glutamine voor een optimale synergetische werking met het hoogstaande enzymprofiel en het probiotische Lactospore® aanwezig in dit product.

Hoogwaardige probiotica Lactospore®

Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. Stambacteriën, het soort aanwezig in Lactospore®, vormen sporen die in de maag en darmen aanwezig blijven. Lactospore® bevat een groot aantal levensvatbare lactobacillen die levensvatbaar blijven tijdens bereiding en opslag vóór consumptie. Daarnaast overleven ze de maag en gal van het bovenste spijsverteringskanaal en bereikt de probiotica veilig de darm. Daarom is de probiotica in Lactospore® ook niet te vergelijken met de probiotica die je uit zuivelproducten binnenkrijgt, zoals men wel vaak aanneemt.

Award winnend Lactospore®

Daarnaast heeft Lactospore® als gepatenteerd nutriënt in 2021 een award gewonnen. Deze probiotica won namelijk de Nutrition Industry Executive (NIE) Award in de categorie Personal Care/Cosmetics.


Rutine versterkt overige nutriënten in de werking

Rutine is een flavonoïde die behoort tot de subgroep flavanol, en heeft de eigenschap andere nutriënten te ondersteunen in hun werking. Een soort versterker van de overige ingrediënten in de Glutazyme® formule dus. Wat betreft structuur lijkt flavanol veel op quercetine. De oorspronkelijke bron van rutine is de plant Ruta graveolens of wijnruit, vandaar ook de naam rutine.

Enzymactiviteit belangrijker dan dosering

Bij het selecteren van een goed enzymsupplement dien je niet persé te letten op de dosering van de verschillende enzymen in het product, maar op de zogenoemde enzymactiviteit van de aanwezige enzymen. Bij de betere enzymsupplementen staat op het etiket de eenheid vermeld die de activiteit van het betreffende enzym uitdrukt.


Extra informatie voor professionals

Een bekend euvel voor ons druk bezette westerlingen. Druk met werk, kinderen, hobby’s, partner; een evenwichtige maaltijd wordt snel luxe in plaats van norm. En wat ervaren we na weer zo’n zompig broodje kroket van de snackbar? Een ontregelde spijsvertering? Exemplarisch, want ook ons verteringsgestel is geen onaantastbare bunker.

Glutazyme®, ondersteuning voor het evenwicht in onze buik. Een spijsverteringsproduct dat de huidige markt op meerdere punten voorbijstreeft. Zo bevat de Glutazyme® formule een hoogwaardig enzymprofiel van maar liefst zes(!) verschillende soorten enzymen, een uitgebalanceerd team.

Naast een hoogwaardig enzymprofiel bevat Glutazyme® meerdere noemenswaardige speerpunten. Zo hebben we het fundamentele aminozuur l-glutamine aan de formule toegevoegd en de prestigieuze probiotica Lactospore®, als kroon op het werk. Bovendien mocht een vleugje rutine in dit product niet ontbreken. Een flavonoïde om de overige nutriënten in de formule te versterken.L-Glutamine

Een waardevol aminozuur
Tot op heden zijn er ongeveer vijfhonderd verschillende aminozuren ontdekt. Hiervan kunnen we twintig soorten onderscheiden met de aanduiding: fundamentele aminozuren. Dit zijn aminozuren die als bouwstenen dienen voor eiwitten in ons lichaam. Fundamentele aminozuren kunnen weer verder onderverdeeld worden in de klassen: essentieel, semi-essentieel en niet-essentieel.

L-glutamine is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het menselijk lichaam in staat is dit aminozuur zelfstandig aan te maken. Het kan echter voorkomen dat de glutaminesynthese niet toereikend genoeg is om het lichaam in haar behoefte te voorzien. Daardoor wordt glutamine ook wel aangeduid als een semi-essentieel aminozuur. Binnen deze spijsverteringsformule moeten we l-glutamine vooral zien als een ondersteunende energiebron (Chaudhry et al., 2016). Deze eigenschap zorgt eveneens voor een optimale synergetische werking met het hoogstaande enzymprofiel en het probiotische Lactospore® aanwezig in dit product. De voornaamste natuurlijke bronnen van l-glutamine zijn vlees, zuivel en peterselie. Door wettelijke beperkingen mogen we u niet inlichten over eventuele toepassingen van dit nutriënt. Daarom verwijzen we u voor meer informatie door naar: www.sohf.nl/l-glutamine.

Enzymen

Een sterk team katalysatoren
Enzymen nemen een prominente plaats in binnen onze spijsvertering. Er bestaan echter talloze soorten enzymen, allen met hun eigen specifieke functie. Vitakruid heeft geprobeerd een uitgebalanceerd team van veel verschillende enzymen in Glutazyme® op te nemen, een overzicht:

 • Chymotrypsine is een serine endopeptidase (enzym) geproduceerd door de acinaire cellen in de alvleesklier (Hedstrom et al., 1992).
 • Papaïne is een proteolytisch enzym onttrokken aan het blad en het rauwe fruit van de papaja plant (Muss, Mosgoeller & Endler 2013).
 • Hemicellulase is voornamelijk te vinden in paddenstoelen (Ishibashi et al., 1991).
 • Pancreatine is een mix van de verteringsenzymen amylase, lipase en protease, die van nature geproduceerd worden in de alvleesklier (Zavadova et al., 1995; Smyth et al., 1994).
 • Trypsine is een serineprotease aanwezig in het spijsverteringsstelsel van veel gewervelde dieren (Leiros et al., 2004; Rawlings & Barrett, 1994).
 • Bromelaïne heeft een ondersteunende enzymatische werking (Salampessy et al., 2015).

Voor meer informatie verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/enzymen.

Lactospore®

Prestigieuze probiotica
Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. Nu gaan er geregeld stemmen op dat probiotica suppletie onzin zou zijn. Zuivel zou van nature namelijk al genoeg goede bacteriën bevatten om een gebalanceerde darmflora te onderhouden. Dit is echter een grove misvatting!

Er bestaan immers verschillende soorten probiotische stammen met elk hun eigen functie. Zo verwijst de Lactobacillus bijvoorbeeld naar de bacteriën die melkzuur produceren. Vandaar dat deze bacteriën traditioneel worden gekweekt in melk en alom vertegenwoordigd zijn in al uw zuivelproducten. Supplementen met Bacillus bacteriën daarentegen worden niet in melk gekweekt en zijn van oorsprong stambacteriën, wat betekent dat ze niet zo maar uit het darmstelsel verdwijnen. Anders is dit met Lactobacillus bacteriën, die geen sporen produceren of permanent in uw darmen blijven (Chakra et al., 2015). Daarom moet u ook consequent zuivel consumeren om deze bacteriën in het darmstelsel te houden. Stambacteriën, het soort aanwezig in Lactospore®, vormen sporen die in de maag en darmen aanwezig blijven, ongeacht wat uw zuivelconsumptie is. Daarom is de probiotica in Lactospore® ook niet te vergelijken met de probiotica die u uit zuivelproducten binnenkrijgt, zoals dat vaak wel aangenomen wordt. Probiotische bacteriën kunnen het microbieel evenwicht in de darmen ondersteunen. Voor meer informatie over dit nutriënt verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/Lactospore.

Rutine

Een natuurlijke versterker
Rutine is een flavonoïde die behoort tot de subgroep flavanol, en heeft de eigenschap andere nutriënten te ondersteunen in hun werking. Een soort versterker van de overige ingrediënten in de Glutazyme® formule dus. Wat betreft structuur lijkt flavanol veel op quercetine. Rutine wordt opgeslagen in de vacuole van de cel en is, net als veel andere flavonoïden, oplosbaar in water. De flavonoïde is rijk vertegenwoordigd in de natuur. Zo is de flavonol te vinden in bessen, vruchten en bloemen. De oorspronkelijke bron van rutine is de Ruta graveolens of wijnruit, vandaar ook de naam rutine. Voor meer informatie over dit nutriënt verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/rutine.

Enzymactiviteit

Relevanter dan dosering
Bij het selecteren van een goed enzymsupplement dient u niet persé te letten op de dosering van de verschillende enzymen in het product, maar op de zogenoemde enzymactiviteit van de aanwezige enzymen. Dat klinkt misschien als een onmogelijke opgave voor de leek, maar zelfs zonder verdere orthomoleculaire kennis is een goed enzymproduct makkelijk te herkennen.

Bij de betere enzymsupplementen staat op het etiket de eenheid vermeld die de activiteit van het betreffende enzym uitdrukt. Ook op het etiket van Glutazyme® zijn zulke eenheidsaanduidingen te ontdekken. En omdat wij van Vitakruid geloven in een goed geïnformeerde gebruiker zullen we u verder uitleggen hoe u deze eenheidsaanduidingen dient te interpreteren. Het volgende etiket is te vinden op Glutazyme®:

 1. Hier ziet u de aanduiding 75 USPU/mg. Hieruit kunt u afleiden wat de activiteit is van dit enzym.
 2. Hier is te zien wat de verschillende afkortingen van de enzymactiviteit aanduidingen voluit betekenen.

In de rechterkolom ziet u een duidelijk overzicht van de enzymactiviteit in Glutazyme®. Deze is hoog in verhouding tot andere enzymproducten. Zoals uit de tabel blijkt is gewicht totaal irrelevant voor de activiteit van het enzym.Wij kunnen u door wettelijke beperkingen echter niet vertellen wat het begrip enzymactiviteit feitelijk betekent. Daarom verwijzen we u voor meer informatie door naar: www.sohf.nl/enzymactiviteit.Synergie

Mocht uw spijsvertering nog niet genoeg baat hebben bij uw Glutazyme® suppletie, dan zijn er enkele producten die voor een versterkte werking kunnen zorgen. Zo is er het hoogstaande L-Glutamine complex van Vitakruid, een product met 2000 mg l-glutamine per maatschep. Een iets hogere dosering dan de 600 mg die in de Glutazyme® dagdosering is opgenomen. Het product bij uitstek voor het uitgeputte darmslijmvlies. Daarnaast vormt de probiotica Symflora uitkomst bij de meest gecompliceerde disbalansen binnen uw verteringsgestel. Dit probiotische product bestaat uit maar liefst acht verschillende bacteriële stammen. Een mooie aanvulling op het hoogwaardige Lactospore® aanwezig in Glutazyme®!

Glutazyme®

Een compleet spijsverteringsproduct
De huidige markt wordt gedomineerd door enzymproducten die eigenlijk puur en alleen enzymen bevatten. Vitakruid vond dit niet genoeg en heeft met die insteek Glutazyme® geïntroduceerd. Een compleet spijsverteringsproduct dat naast een uitgebreid enzymprofiel veel meer waardevolle nutriënten bevat. Zo bevat Glutazyme® bijvoorbeeld L-glutamine, een fundamenteel, semi-essentieel aminozuur. Daarnaast heeft het prestigieuze Lactospore® zijn weg gevonden naar de Glutazyme® formule. De kroon op het werk, een hoogstaande probiotica op basis van de stambacterie bacillus. Bovendien bevat Glutazyme® rutine, een flavonoïde met de eigenschap andere nutriënten te ondersteunen in hun werking. En niet geheel onbelangrijk, dit complete spijsverteringsproduct wordt u aangeboden tegen eenzelfde prijs als reguliere enzymsupplementen.

De speerpunten van Glutazyme® voor u op een rijtje:

 • Hoogstaand enzymprofiel
 • Ondersteunende energiebron l-glutamine
 • Prestigieuze probiotica Lactospore®
 • Formuleversterker rutine
 • Hoge enzymactiviteit

Gebruik

U dient de Glutazyme® tablet een half uur voor uw maaltijd in te nemen. De verschillende nutriënten zijn dan gereed om uw voedsel met open armen te ontvangen wanneer het de maag bereikt.

Coating

Uw Glutazyme® tablet is voorzien van een bijenwascoating. Hierdoor is het Glutazyme® tablet comfortabel door te slikken. Bovendien zorgt een bijenwascoating voor een verbeterde opname van de effectieve nutriënten (Rajakumari et al., 2018).

Vooruitstrevend is een kernbegrip binnen de Vitakruid cultuur. We willen steeds een stapje verder gaan in de formulering van onze producten. Glutazyme® is een steunpilaar binnen die denkwijze geworden. Een uiterst vooruitstrevend product dat naast een hoogwaardig enzymprofiel veel meer te bieden heeft binnen onze spijsvertering.