• De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!
  • De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!

VITAKRUID BCAA 250 gram

Adviesprijs€ 34,90
-17%
€ 29,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Beschrijving

Hoge doseringen l-leucine, l-isoleucine en l-valine

Branched-Chain Amino Acids, oftewel BCAA’s, is een verzameling van de drie essentiële aminozuren l-leucine, l-isoleucine en l-valine. We noemen deze aminozuren essentieel, omdat we deze bouwstenen zelf niet kunnen aanmaken. We zijn dus afhankelijk van onze voeding voor een adequate BCAA inname.

Aanvulling bij eiwitarm dieet

Idealiter zou onze aminozuurinname voor ongeveer 40% uit het hierboven genoemde trio moeten bestaan. Met name vlees, vis, eieren, zuivel, noten, zaden en bonen zijn hoogwaardige bronnen van BCAA’s. Omdat ons hedendaagse voedingspatroon nog wel eens te wensen overlaat, kan een hoog gedoseerd BCAA supplement uitkomst bieden. Ons BCAA poeder bevat maar liefst 1950 mg l-leucine, 975 mg l-isoleucine en 975 mg l-valine. De ideale aanvulling bij een aminozuurarm dieet.


Ideale samenstelling voor sporters

BCAA’s zijn populaire aminozuren onder zowel kracht- als duursporters. De combinatie van l-leucine, l-isoleucine en l-valine zijn voor het beoogde doel van herstel en spiergroei de uitgelezen keuze. Ons spierweefsel bestaat namelijk voor maar liefst een derde uit dit trio. Onze BCAA poeder bevat leucine, isoleucine en valine, in de beste en meest wetenschappelijk onderzochte verhouding van 2:1:1.


Goed oplosbaar in water

We bieden je het BCAA aan in poedervorm. Het product is goed te doseren door het bijgeleverde maatschepje en goed te mengen met water. Daardoor ook makkelijk in gebruik voor de sportfanatiekelingen die hun BCAA’s het liefst suppleren voor, tijdens of vlak na de training. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat het poeder niet klontert en makkelijk te roeren is.


Vitamine C verbetert de opname

Vitamine C is belangrijk om de weerstand rondom fysieke inspanning te verbeteren.* We zijn zelf echter niet in staat de vitamine te produceren. Hierdoor zijn we volkomen aangewezen op ons voedingspatroon voor een toereikend vitamine C gehalte.

Vooral in ons huidige drukke bestaan schiet het eten van voldoende groente en fruit, de voornaamste bron van vitamine C, er helaas nog wel eens bij in. Dan kan het nemen van een goed supplement een welkome aanvulling zijn. Binnen ons BCAA poeder is vitamine C tevens toegevoegd om de opname van l-leucine, l-isoleucine en l-valine te verbeteren.


Dosering

Neem 1 maal daags 1 maatlepel met een glas water of vruchtensap, tenzij anders geadviseerd.

Bij voorkeur een half uur voor de maaltijd of 2 uur erna omdat aminozuren bij de absorptie een competitie aangaan met andere aminozuren uit een maaltijd. Zo nodig kunt u de dosering verhogen, bijvoorbeeld bij intensieve sportbeoefening.Ingrediënten:

BCAA 2:1:1 (L-Leucine, L-Isoleucine, L-Valine) granulaat, Vitamine C (ascorbinezuur), natuurlijke citroen aroma (smaakstof), stevia (natuurlijke zoetstof).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.