• De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!
  • De beste supplementen voor de scherpste prijs!
  • Gratis verzonden vanaf €65,-
  • Vraag voor individueel advies!

Robert Franz Quercetine

€ 29,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Wat is er zo bijzonder aan quercetine


Quercetine is een van de bioflavonoïden, die 70 jaar geleden, toen de vitaminen in het ABC werden geclassificeerd, de naam vitamine P kreeg. In tegenstelling tot veel andere bioflavonoïden wordt het echter niet verkregen uit de binnenste schil van sinaasappels of citroenen, maar uit druiven, bonen, courgettes of uien. Het lichaam is niet in staat om zelf bioflavonoïden te produceren, maar is afhankelijk van hun opname via de voeding of geschikte preparaten. Daarom beveelt Robert Franz de inname van quercetine poeder aan.

Hoe quercetine werkt en hoe het moet worden toegediend

De capillaire vaten kunnen worden versterkt door quercetine. Het heeft ook een ontstekingsremmende werking. Sommige auteurs uit Amerika brengen verslag uit over de kankerbestrijdende eigenschappen in het beginstadium van de ziekte en de kankerbestrijdende capaciteiten ervan. Bovendien wordt quercetine ook wel de koning van de bioflavonoïden genoemd vanwege het nauwelijks te overtreffen natuurlijke antihistaminicum. Omdat het de overmatige afgifte van histamine in het lichaam remt, is het de eerste keuze voor hooikoorts en andere allergieën. Wat betreft de inname adviseert Robert Franz om één gram quercetine poeder per dag in te nemen met een maatschepje, te mengen in een glas water en te drinken met een maaltijd.


Wat je moet weten over quercetine

Quercetine wordt vandaag de dag door veel onderzoekers bestudeerd. De gele natuurlijke kleurstof, die in veel voedingsmiddelen voorkomt, zou positieve effecten hebben op mensen en andere zoogdieren. In het volgende artikel leert u alles wat u moet weten over de inhoud.
Welke eigenschappen heeft quercetine?

Quercetine komt in de omgeving vooral voor in bloemen, bladeren, schelpen en schors. In de natuur heeft de secundaire plantaardige stof de taak om planten te beschermen tegen UV-straling, roofdieren, schimmels en bacteriën.

Daarom werkt de stof, die behoort tot de grote groep van polypenolen en de subgroep van flavoniden, vergelijkbaar met een afweermechanisme of een soort van immuunsysteem. Daarom is de stof zo interessant voor onderzoekers die willen weten of en hoe de stof voor de mens kan worden gebruikt.